ГоловнаСвіт

Трамп призупинив програму прийому біженців у США (оновлено)

Програму Refugee Admissions Program призупинять на 120 днів.

Трамп призупинив програму прийому біженців у США (оновлено)

Президент США Дональд Трамп підписав указ "Заходи захисту від проникнення іноземних терористів у США", який передбачає припинення прийому біженців в країну на 120 днів.

Про це повідомляє ABC News.

Згідно з документом, на 90 днів буде припинена видача дозволів на імміграцію в США жителям країн, "причетних до тероризму" - Сирії, Ємену, Судану, Сомалі, Іраку, Ірану і Лівії.

На невизначений період призупиняється також прийом сирійських біженців.

Крім того, Держдеп зобов'язується на 120 днів призупинити дію програми з прийому біженців Refugee Admissions Program, яка поширюється на всі країни.

Згідно з документом, кількість біженців з інших країн на 2017 рік буде обмежено до 50 тис.

Оновлення. Указ, який був підписаний Трампом, вже призвів до ряду відмов у в'їзді до США.

Агентство Associated Press із посиланням на офіційних представників аеропорту Каїра повідомляє про зняття з рейсу в Нью-Йорк шістьох громадян Іраку та одного громадянина Ємену. Усі семеро були біженцями, і летіли до США в супроводі співробітників агентства ООН у справах біженців.

Представники аеропорту пояснили, що заборона на посадку в літак пов'язана з указом Трампа.

New York Times повідомляє ще про два випадки, коли громадян Іраку затримали після прибуття в аеропорт: на момент підписання документа вони вже перебували в повітрі. Один з них співпрацював з Міноборони США протягом 10 років на території Іраку, другий - летів до своєї дружини, яка легально працює в країні.

Британська газета Guardian розповіла про інший помітний випадок обмеження на в'їзд до США. Номінований на "Оскар" іранський режисер Асгар Фархаді побоюється, що не зможе потрапити на церемонію. Керівник Національної американо-іранської ради Тріта Парсі впевнений, що Фархаді не пустять до США.

Під заборону Трампа на в'їзд до США потрапили навіть володарі "грінкарт" (документ, що дозволяє легально перебувати на території країни).

Нагадаємо, Трамп виступає різко проти імміграції в США - зокрема, він, оголошуючи про намір балотуватися на пост президента США в 2016 році, назвав деяких мексиканських іммігрантів злочинцями і насильниками. Будучи кандидатом в президенти, Трамп також заявляв про намір відправити всіх сирійських біженців на батьківщину.

За чотири з половиною роки, що минули з початку громадянської війни в Сирії, США прийняли 1,5 тис. біженців. 21 вересня держсекретар Джон Керрі заявив, що США готові розмістити на своїй території в 2016 році 85 тис. біженців з різних країн світу і збільшити їх число ще на 15 тис. осіб у 2017 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram