ГоловнаПолітика

Адвокат Януковича відмовився прийняти уточнене обвинувачення

У ГПУ заявили, що цей факт не вплине на подальше розслідування.

Адвокат Януковича відмовився прийняти уточнене обвинувачення
Виктор Янукович
Фото: http://ren.tv

Адвокат президента-втікача Віктора Януковича відмовився прийняти уточнену підозру в державній зраді.

Про це заявив прокурор Генпрокуратури Максим Крим, передає телеканал "112 Україна".

"Прибувши в приміщення ГПУ (адвокат, - ред.), письмово підтвердив факт небажання отримувати вказане повідомлення. Разом із тим одночасно це повідомлення також було надіслано поштою, за адресою здійснення адвокатської діяльності. Тому ГПУ вжито заходів щодо вручення цього повідомлення", - зазначив прокурор.

"Факт відмови з будь-яких причин жодним чином не впливає на подальше здійснення досудового розслідування", - запевнили в прокуратурі.

Нагадаємо, 28 листопада 2016 року генпрокурор Юрій Луценко у Святошинському райсуді Києва повідомив Януковича про підозру в зраді - зміст підозри оголошено усно, а саме повідомлення про підозру було розіслано на всі відомі адреси перебування екс-президента. Того самого дня після зачитування цієї підозри представники Військової прокуратури вручили її адвокатові, присутньому в суді.

Януковичу інкриміновано те, що 1 березня 2014 року, перебуваючи на території РФ, він вчинив державну зраду, звернувшись із письмовою заявою до президента РФ з проханням використати російські війська на території України. Згодом це призвело до втрати Україною Криму та об'єктів державної власності на суму понад 1,080 трлн гривень.

17 січня 2017 року ГПУ отримала копію заяви Януковича з проханням ввести війська РФ в Україну. Сьогодні ГПУ долучила цей лист до звинувачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram