ГоловнаПолітика

Прокуратура долучила до обвинувачення проти Януковича його лист до Путіна

Захисникам президента-втікача буде вручено нову підозру. 

Прокуратура долучила до обвинувачення проти Януковича його лист до Путіна
Виктор Янукович
Фото: rbc.ua

Генеральна прокуратура вручить захисту президента-втікача Віктора Януковича уточнену підозру в державній зраді.

Про це заявив прокурор відділу Головної військової прокуратури Руслан Кравченко в ефірі телеканалу "112 Украина".

"Сьогодні захисникам Януковича буде вручено нову підозру, а також буде відправлено на всі відомі адреси проживання та перебування підозри на Януковича. Зміна підозри в тому, що ми додали новий епізод за зверненням. Є підозра на Януковича про звернення щодо введення російських військ на територію України до Ради Федерації. Під час досудового розслідування нами було встановлено, що Янукович звернувся з листом про введення російських військ на територію України до президента РФ, а також до Ради Федерації РФ. Був документ, звернений до президента РФ, а також був другий документ, який був звернений до Ради Федерації РФ. Йдеться про уточнену підозру", - повідомив Кравченко.

Він наголосив, що 30 січня ГПУ завершує спеціальне досудове розслідування і відкриває матеріали стороні захисту.

Кравченко також зазначив, що в ході слідства було отримано багато цінних свідчень, зокрема, від двох депутатів Держдуми РФ

"На цей час, я вважаю, що допитані всі можливі свідки. Вони надали важливі свідчення у цьому провадженні для органів досудового розслідування", - додав він.

Нагадаємо, 28 листопада 2016 року генпрокурор Юрій Луценко у Святошинському райсуді Києва повідомив, що Януковичу оголошено підозру в зраді - зміст підозри оголошено усно, а саме повідомлення про підозру було розіслано на всі відомі адреси перебування екс-президента. Того ж дня після зачитування цієї підозри представники Військової прокуратури вручили її адвокату Ігорю Федоренку, присутньому в суді.

Януковичу інкриміновано те, що 1 березня 2014 року, перебуваючи на території РФ, він вчинив державну зраду, звернувшись з письмовою заявою до президента РФ з проханням використовувати російські війська на території України. Згодом це призвело до втрати Україною Криму та об'єктів державної власності на суму понад 1,080 трлн гривень.

17 січня 2017 року ГПУ отримала копію заяви Януковича з проханням увести війська РФ в Україну.

Луценко прогнозує, що суд над Януковичем почнеться в лютому.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram