ГоловнаПолітика

Гройсман пообіцяв Львову ділянку під полігон для сміття

Міська влада повинна створити полігон за шість місяців.

Гройсман пообіцяв Львову ділянку під полігон для сміття
Фото: twitter.com/VGroysman

Прем'єр Володимир Гройсман заявив, що Львову буде виділено ділянку для нового сміттєпереробного комплексу.

Про це він написав у твіттері.

"Міська влада візьме на себе зобов'язання створити полігон за 6 місяців", - додав Гройсман, який перебуває з візитом у Львові.

Як повідомляє ZAXID.NET, на засіданні комісії з вирішеннясміттєвої кризи у Львові мер Андрій Садовий попросив передати місту ділянку площею 12 га в Яворівському районі.

"Якщо була б можливість одну ділянку, площею 12 га, на території "Сірки" [державне гірничо-хімічне підприємство "Сірка"] передати для Львова, я був би дуже вдячний. Якщо ні, то треба брати участь у конкурсі, який оголосила ЛОДА" , - сказав Садовий.

У відповідь Гройсман попросив Львівську ОДА передати цю ділянку Львову.

У мене є пропозиція зняти ділянку з конкурсу, ту, яку скаже міський голова, і передати місту. Андрій Садовий повинен особисто написати лист в ЛОДА і взяти зобов'язання протягом шести місяців побудувати полігон, запустити його в експлуатацію. Якщо вам потрібен Держкомзем - завтра він буде тут і все погодить", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, проблеми з вивезенням сміття у Львові тривають вже кілька місяців. 29 травня 2016 року в селі Великі Грибовичі, де перебуває львівська звалище, почалася пожежа. Вогонь незабаром загасили, але наступного дня стався зсув, і під завалами опинилися чотири людини - троє рятувальників і працівник комунального підприємства. Тіла трьох осіб знайшли, четвертого досі не знайшли.

Сільрада Великих Грибович після інциденту заборонила Львову вивозити сміття на звалище. Після цього місто стало вивозити відходи на різні полігони в області та інших регіонах.

Львів неодноразово звинувачував центральну владу в ігноруванні проблеми міста. Партія мера Львова "Самопоміч" не виключає, що це робиться для того, щоб зашкодити іміджу Садового і його рейтингам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram