ГоловнаПолітика

У "Борисполі" відмовили у в'їзді п'ятьом росіянам, схожим на військових

Також не пустили в Україну бізнесмена з РФ зі зв'язками з бойовиками.

У "Борисполі" відмовили у в'їзді п'ятьом росіянам, схожим на військових
Фото: http://dpsu.gov.ua/

Держприкордонслужба і СБУ не пустили в Україну п'ятьох громадян Росії, запідозривши, що вони є військовими.

"В аеропорту "Бориспіль" під час оформлення рейсу, який прибув з Мінська, були виявлені 5 громадян Росії. Всі чоловіки прибули в Україну вперше. Під час додаткового контролю у кожного з росіян знайшли однакову суму грошей в розмірі по 100 тисяч рублів РФ в однакових конвертах. У деяких з них збігалася дата видачі паспортів. При цьому всі п'ятеро відзначили відпочинок як мету свого перебування на території нашої держави. Під час спілкування відповіді чоловіків були характерні саме для військових або чітко проінструктованих людей", - повідомляється на сайті Держприкордонслужби.

У одного з росіян виявили військовий квиток, жетон ЗС РФ і маскувальний халат. Також встановлено, що деякі з них можуть бути причетні до злочинного угруповання, яке пов'язана з шахрайськими діями в банківській сфері.

Ще одного громадянина Росії прикордонники спільно з СБУ не впустили в Україну в аеропорту "Київ". Він також прилетів з Мінська.

"Під час прикордонного контролю на чоловікові спрацювала база даних, оскільки стосовно нього діяло доручення правоохоронних органів. Далі під час перевірки правоохоронці встановили, що чоловік є головою ради директорів однієї з групи компаній, яка займається фінансуванням проектів в Росії і за кордоном. Також з'ясувалося, що він має зв'язки з представниками незаконних збройних формувань, які воюють на сході України, адже в його телефоні були знайдені відповідні контакти, і, крім того, був нагороджений медаллю "За повернення Криму" особисто міністром оборони РФ", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, напередодні радник голови МВС, нардеп Антон Геращенко заявив, що в Росії існує "диверсійно-терористичний центр", в завдання якого входить організація злочинів на території України. Нібито на рахунку цього центру підготовка замаху на Геращенка, вбивство журналіста Павла Шеремета, вбивство співробітника слідчого ізолятора міста Рівне Івана Мамчура у вересні 2016 року, підпал дверей в квартиру мера Херсона Володимира Миколаєнка, пограбування автомобілів і розбої в Західній Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram