ГоловнаПолітика

ГПУ пояснила звільнення добровольця Церцвадзе

Україна не видасть добровольця Росії.

ГПУ пояснила звільнення добровольця Церцвадзе
Фото: http://www.gp.gov.ua

Грузина Гію Церцвадзе, який воював добровольцем за Україну на Донбасі і екстрадиції якого вимагає Росія через звинувачення у вбивстві, відпустили на волю у зв'язку з тим, що його екстрадиція в РФ може негативно позначитися на державних інтересах Грузії.

Про це повідомляється на сайті Генпрокуратури.

"За дорученням Генеральної прокуратури України прокуратура міста Києва скасувала тимчасовий арешт громадянина Грузії Гії Церцвадзе. За інформацією грузинської сторони встановлено, що вказана особа була безпосередньо задіяна в справах, які важливі для безпеки і територіальної цілісності Грузії, і його екстрадиція в Російську Федерацію може негативно позначитися на державних інтересах Грузії", - сказано в повідомленні.

Крім того, підтверджена участь Гії Церцвадзе протягом 2014-2015 рр. в бойових діях на стороні Збройних Сил України під час проведення антитерористичної операції на сході України.

Нагадаємо, Солом'янський районний суд Києва виніс рішення про арешт на 40 діб громадянина Грузії Гії Церцвадзе, який перебуває в міжнародному розшуку і якого затримано 15 січня в аеропорту "Жуляни". Церцвадзе оголошено в розшук Російською Федерацією за звинуваченням в умисному вбивстві і замаху на вбивство, вчиненим в 2003 році в Сочі. Адвокати стверджують, що звинувачення російської сторони сфабриковані.

У ГПУ допустили відмову в екстрадиції Церцвадзе в Росію. У четвер Церцвадзе вийшов із СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram