ГоловнаПолітика

НАБУ затримало четвертого підозрюваного у справі ДПЗКУ (виправлено)

Ним виявився директор однієї з компаній-посередників, зареєстрованої в Гонконзі.

НАБУ затримало четвертого підозрюваного у справі ДПЗКУ (виправлено)
Фото: ru-newz.ru

Детективи Національного антикорупційного бюро України в четвер увечері затримали ще одного учасника корупційної схеми ПАТ "Державна продовольча зернова корпорація України" (ДПЗКУ).

"Тільки що детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали четвертого учасника корупційної схеми, за якою ПАТ "Державна продовольча зернова корпорація України" (ДПЗКУ) зазнало збитків на суму понад 300 млн грн. Ним виявився громадянин України, директор однієї з компаній-посередників, зареєстрованої в Гонконзі", - йдеться на сторінці НАБУ в фейсбуці.

Примітно, спочатку в НАБУ заявили, що затримано четвертого учасника корупційної схеми, через якого зазнало збитків ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія", проте пізніше повідомлення було виправлено.

Нагадаємо, НАБУ у вівторок затримало колишнього начальника інформаційно-аналітичного управління ПАТ "Державна продовольча зернова корпорація" (ДПЗКУ) і представника міжнародного зернотрейдера за підозрою в завданні збитків ДПЗКУ на суму понад 60 млн доларів.

25 січня трьом особам, причетним до завдання збитків ДПЗКУ і затриманим напередодні детективами НАБУ, було повідомлено про підозру. Двох екс-чиновників ДПЗКУ підозрюють у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України) і прийнятті неправомірної вигоди (ч.4 ст. 368 КК України), скоєних організованою групою (ч. 3 ст. 28 КК України). Представника міжнародного зернотрейдера, причетного до заподіяння збитків ДПЗКУ, підозрюють в пособництві реалізації корупційної схеми (ч.5 ст.27, ч.3 ст.369, ч.5 ст.191 КК України).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram