ГоловнаПолітика

Доброволець Церцвадзе вийшов на свободу

Рішення про заборону на видачу буде прийнято після закінчення екстрадиційної перевірки.

Громадянина Грузії Гію Церцвадзе,  що воював на сході України на боці українських добровольчих сил і екстрадиції якого вимагає РФ через звинувачення у вбивстві, відпустили на свободу.

Про це повідомила адвокат Церцвадзе Ксенія Проконова.

"Гію відпускають. Рішення прокуратури. Це зняття тимчасового арешту. Про заборону на видачу будемо говорити після закінчення екстрадиційної перевірки", - написала вона в фейсбуці.

Про звільнення Церцвадзе повідомив також генпрокурор Юрій Луценко.

"Як і обіцяв - Гія Церцвадзе на свободі. Україна своїх не здає. В тому числі - якщо це свої грузини", - написав він у фейсбуці.

Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

Раніше повідомлялося, що апеляцію на арешт добровольця Церцвадзе відклали на тиждень, до 3 лютого. Під судом пройшов мітинг на підтримку заарештованого.

Нагадаємо, Солом'янський районний суд Києва виніс рішення про арешт на 40 діб громадянина Грузії Гії Церцвадзе, який перебуває в міжнародному розшуку і був затриманий 15 січня в аеропорту "Жуляни". Церцвадзе оголошено в розшук Російською Федерацією за звинуваченням в умисному вбивстві і замаху на вбивство, вчиненим в 2003 році в Сочі. Адвокати стверджують, що звинувачення російської сторони сфабриковані.

У ГПУ допустили відмову в екстрадиції Церцвадзе в Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram