ГоловнаЕкономікаФінанси

МВФ пояснив зволікання з виділенням Україні грошей

Меморандум з владою України поки що не погоджено.

МВФ пояснив зволікання з виділенням Україні грошей

Міжнародний валютний фонд чекає узгодження з владою України меморандуму про економічну і фінансову політику для виділення чергового траншу кредиту

"Керівник директор Фонду Крістін Лагард зустрічалася з представниками України в Давосі. Вона зазначила істотний прогрес в реформах, необхідних для завершення третього перегляду програми EFF. Ми продовжуємо спілкування з владою країни за деякими питаннями, що залишилися, зокрема допрацьовуємо меморандум про економічну і фінансову політику щодо тимчасових графіків подальших дій. Як тільки документ буде допрацьовано, звіт про завершення перегляду програми буде подано Раді директорів протягом найближчих тижнів. У мене поки що немає точної дати", - сказав офіційний представник Фонду Вільям Мюррей під час традиційного прес-брифінгу у Вашингтоні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Напередодні видання "Економічна правда" опублікувало проект меморандуму з МВФ, який містить нові вимоги для отримання наступних траншів.

У першу чергу, до кінця січня 2017 року, Кабінет Міністрів повинен прийняти рішення про монетизацію субсидій, а Фонд гарантування вкладів - замовити аудит роботи Приватбанку в останні півроку до націоналізації.

До кінця березня 2017 року Верховна Рада повинна затвердити пенсійну реформу з підвищенням пенсійного віку: для чоловіків - на чотири місяці щороку, починаючи з липня 2017; для жінок - на шість місяців щороку, починаючи з 2021 року; в 2027 році пенсійний вік і для чоловіків, і для жінок повинен досягти 63 років. Також передбачається підвищення робочого стажу до 25 років з січня 2017 року з введенням мінімального страхового стажу на рівні 16 років. Страховий стаж потрібно підвищувати на 12 місяців кожні щороку і до 2036 році він повинен становити 35 років.

До кінця березня 2017 року Верховна Рада також повинна прийняти законопроект про ринок сільськогосподарської землі і скасувати чинний мораторій на її продаж, а також прописати в законодавстві створення антикорупційних судів.

До кінця червня 2017 року в Україні повинна з'явитися база одержувачів соціальної допомоги, також до цього терміну потрібно вибрати ще одного аудитора для оцінки виконання колишніми акціонерами Приватбанку умов реструктуризації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram