ГоловнаЕкономікаБізнес

Гройсман заявив, що не дозволить тиснути на Ukrlandfarming і інших національних виробників

Він ще не обговорював ситуацію з Гонтаревою.

Гройсман заявив, що не дозволить тиснути на Ukrlandfarming і інших національних виробників
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр готовий надати максимальну підтримку найбільшим національним виробникам, захистивши від тиску Податкової, Національного банку й інших держструктур. Про це Володимир Гройсман заявив під час візиту в Хмельницьку область, відповідаючи на запитання журналіста про пресинг з боку голови НБУ на агрохолдинг Ukrlandfarming Олега Бахматюка і компанії Костянтина Жеваго, пишуть Українські новини.

"Компанії, які ви назвали, це компанії, які працюють в Україні - це і КрАЗ, і агрохолдинг (Ukrlandfarming). Я думаю, що тут треба говорити не про те, яким чином тиснути будь-кому - Податковій, Нацбанку або іншій структурі, а як допомогти стати сильнішим цим компаніям. Ці підприємства національні. Там працюють десятки тисяч людей, отримують зарплату, виробляють національний продукт. Наше завдання - розвивати і допомагати. Тому, безумовно, я був і залишаюся на позиції підтримки бізнесу, реальних виробництв та національної економіки", - підкреслив прем'єр-міністр.

За словами Володимира Гройсмана, він ще не обговорював проблему з головою Нацбанку Валерією Гонтаревою.

"Я тільки недавно отримав цей лист (звернення від власника компанії Ukrlandfarming Олега Бахматюка), і ми обов'язково будемо на цю тему з нею говорити. Але я направив його до Офісу супроводу інвестицій. Зараз він (офіс) вивчатиме цю проблему і даватиме свої рекомендації в рамках закону. Реально треба підтримувати національного виробника. Ще раз хочу підтвердити, що моя позиція наступна - не потрібно заважати тим, хто створює національний продукт. Потрібно допомагати тим, хто створює робочі місця. Це моя філософія та ідеологія. Тому в усьому, що буде в моїх силах, я завжди буду допомагати всім тим, хто працює в реальному секторі економіки", - пояснив прем'єр-міністр.

Гройсман висловив упевненість, що Президент України Петро Порошенко в питанні реструктуризації боргів агрохолдингу Олега Бахматюка також налаштований "дуже конструктивно".

Нагадаємо, власник найбільшого агрохолдингу України Ukrlandfarming Олег Бахматюк звернувся до президента і прем'єр-міністра з проханням втрутитися в конфлікт з головою Національного банку України Валерією Гонтаревою. "Уже більш ніж 2,5 року Ukrlandfarming зазнає перманентних спроб рейдерського захоплення, інформаційних і юридичних атак, фінансового та правового тиску з боку НБУ, що може істотно позначитися не тільки на діяльності компанії, а й на стані економіки держави", - йдеться у зверненні.

Як заявив Бахматюк, під час зустрічей з представниками уряду й адміністрації президента керівництво Ukrlandfarming запропонувало план можливої реструктуризації заборгованості холдингу без будь-яких дисконтів з посиленням застави і зі зрозумілими економічними термінами. Але керівництво Нацбанку не погодилося на запропонований сценарій. У компанії вважають, що Гонтарева має особисту зацікавленість у знищенні найбільшого аграрного виробника в Україні. Власник Ukrlandfarming переконаний, що Гонтарева, використовуючи службове становище, поширює неправдиву інформацію про акціонерів холдингу, що унеможливлює його роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram