ГоловнаПолітика

Апеляцію на арешт добровольця Церцвадзе відклали на тиждень

Під судом пройшов мітинг на підтримку заарештованого.

Апеляційний суд Києва відклав розгляд скарги на арешт громадянина Грузії Гії Церцвадзе, який перебуває в міжнародному розшуку.

Справу мали розглянути 26 січня, але суддя вирішив перенести засідання на 3 лютого, оскільки не отримав матеріалів із першої інстанції.

На сьогоднішньому засіданні були депутати Верховної Ради В'ячеслав Костянтиновський і Олег Петренко, а також колишній голова Одеської ОДА, колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі. Самого заарештованого не було, зв'язок із ним вели в режимі відеоконференції.

Під судом відбувся мітинг на підтримку Церцвадзе.

Нагадаємо, Солом'янський районний суд Києва виніс рішення про арешт на 40 діб громадянина Грузії Гії Церцвадзе, який перебуває в міжнародному розшуку і був затриманий 15 січня в аеропорту "Жуляни". Церцвадзе оголошений у розшук Російською Федерацією за звинуваченням в умисному вбивстві і замаху на вбивство, здійсненими 2003 року в Сочі.

Відомо також, що Гія Церцвадзе воював на сході України на боці українських добровольчих сил. Адвокати стверджують, що звинувачення російської сторони сфабриковані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram