ГоловнаПолітика

Нова експертиза дозволила включити силовиків у число підозрюваних у вбивстві Жизневського, Нігояна і Сеника

Постріл міг бути з більшої відстані, ніж передбачалося раніше.

Нова експертиза дозволила включити силовиків у число підозрюваних у вбивстві Жизневського, Нігояна і Сеника
Фото: Макс Перепелица

Нова експертиза, проведена у справі про вбивство Романа Сеника, Михайла Жизневського і Сергія Нігояна (перші жертви сутичок під час Революції Гідності), дозволила включити в число підозрюваних співробітників правоохоронних органів.

Про це повідомив у четвер, 26 січня, начальник управління спеціальних розслідувань ГСУ Генпрокуратури Сергій Горбатюк, пише "Інтерфакс-Україна".

"Попередня експертиза, яка проводилася місяць, виявила, що постріли в Нігояна, Жизневського і Сеника нібито були здійснені до 3 метрів. Висувалися версії, що це або перевдягнений провокатор, або, можливо, серед своїх. Ми засумнівалися, призначили ще одну експертизу, яка вказує, що постріл міг бути з більшої відстані, і в коло підозрюваних потрапили представники правоохоронних органів", - розповів Горбатюк.

За його словами, слідство встановило підрозділи, що призведе до звуження кола підозрюваних. "Робота триває. Сподіваюся, вона призведе до встановлення винуватців", - сказав Горбатюк.

Найближчі правоохоронці перебували на відстані щонайменше 30-50 метрів від Жизневського, Нігояна і Сеника. Тому раніше розглядалася версія, що вони були вбиті зблизька переодягненими правоохоронцями або провокаторами зі своїх.

Нагадаємо, 26-річний білорус Михайло Жизневський помер від вогнепальних поранень, отриманих 22 січня на вулиці Грушевського. Того самого дня був убитий 20-річний Сергій Нігоян. 46-річний Роман Сеник отримав поранення під час атаки "Беркута" на Грушевського 22 січня. Помер 25 січня в київській лікарні №17.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram