ГоловнаПолітика

Адвоката Полозова кілька годин протримали в будівлі ФСБ у Криму

Голова Меджлісу вважає затримання "спробою ізоляції кримських татар від адвокатів".

Адвоката Полозова кілька годин протримали в будівлі ФСБ у Криму
Николай Полозов

В анексованому Криму затримали російського адвоката Миколу Полозова, кілька годин протримали в приміщенні, а потім відпустили.

Про це повідомив журналіст "Радіо Свобода" Антон Наумлюк.

"Полозова хочуть виключити зі справи Умерова як захисника. Ну і спроба залякати, щоб не працював у Криму у справах кримських татар", - написав Наумлюк.

Голова Меджлісу, депутат Верховної Ради Рефат Чубаров вважає затримання Полозова "спробою ізоляції кримських татар від адвокатів". Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбуці.

"ФСБ Росії поставила завдання повністю ізолювати репресованих кримських татар від їхніх захисників. Сьогодні, 25 січня 2017 року, в окупованому Криму ФСБ затримала Полозова, відомого російського адвоката, захисника заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза, заарештованого окупантами 29 січня 2015 року. Двома днями раніше, 23 січня 2017 року, Полозов брав участь у сайд-івент української делегації на зимовій сесії ПАРЄ в Страсбурзі", - зазначив Чубаров.

Перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар назвала затримання російського адвоката "черговим проявом тиску і політики залякування, традиційним для країни-окупанта".

"Це черговий прояв тиску і політики залякування, яка є традиційною для країни-окупанта. Крім низки політичних справ - справи 26 лютого, 3 травня, Хізб-ут-Тахрір, пошуку терористів, екстремістів і диверсантів, каральної психіатрії, численних обшуків, заборони зібрань... у Криму до адміністративної відповідальності притягують тих кримських татар, які просто відвідують судові засідання, як небайдужі. Тепер дійшли до адвокатів", - написала вона в Фейсбуці.

Нагадаємо, Полозов раніше був одним з адвокатів Надії Савченко, зараз представляє інтереси кримських татар Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза. Раніше Полозов повідомив, що російська ФСБ почала стосовно нього слідчі дії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram