ГоловнаПолітика

Наливайченко: через корупцію українська влада втрачає світову підтримку

"Наша країна може залишитися один на один із зовнішнім агресором".

Наливайченко: через корупцію українська влада втрачає світову підтримку
Фото: пресс-служба Наливайченко

Через корупцію українська влада може втратити підтримку світової спільноти, що може призвести до того, що наша країна залишиться "один на один із зовнішнім агресором".

Про це заявив лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко, коментуючи те, що Україна зайняла 131-ше місце в світовому рейтингу сприйняття корупції.

На його думку, корумпована влада - найбільше зло і загроза для України й українців. Як написав політик у своєму Фейсбуці, "з корупцією в Україні влада не тільки не бореться: українська влада зі своїми трастами і офшорами - це синонім корупції!".

Наливайченко також зазначив, що ризики, які несе з собою ця проблема, величезні: міжнародна політична, економічна, фінансова допомога Україні неминуче зменшуватиметься.

"131-ше місце корумпованості - це розкрадання бюджету, пенсій, стипендій, зарплат кожного українця. Це прірва бідності та безнадії для людей. У прірві корупційної брехні влади виявилися перспектива членства нашої країни в ЄС, економічна допомога і політика безпеки", - наголосив політик.

На його думку, показовими в плані боротьби з корупцією будуть кроки нової адміністрації США. А лідери європейських країн уже відверто вказують українській владі на її головну проблему.

"Президент маленької Естонії позавчора твердо вказала президентові Порошенку на корупцію", - зазначив Наливайченко.

Нагадаємо, раніше віце-президент США Джозеф Байден закликав Україну продовжувати боротьбу з корупцією, співпрацювати з МВФ і проводити жорсткі реформи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram