ГоловнаЕкономікаБізнес

Уперше за три роки компанія з України розмістила євробонди

"Кернел" розмістив папери на $500 млн під 8,875%

Уперше за три роки компанія з України розмістила євробонди
Фото: novostey.com

Агрохолдинг Kernel Holdings S.A. 25 січня 2017 року випустив п'ятирічні єврооблігації на суму 500 мільйонів доларів зі ставкою 8,875%. Про це пише РБК-Україна з посиланням на прес-службу на сайті компанії.

Відзначимо, протягом останніх трьох років ні державі Україна, ні українським компаніям не вдавалося розміщувати євробонди (за винятком облігацій, гарантованих урядом США в рамках фінансової допомоги Україні).

В агрохолдингу повідомляють, що обсяг попиту в 2,5 разу перевищив суму емісії і ціна знижена з попереднього індикатива 9,25-9,50%. Облігації випущені з дуже малим спредом над суверенними облігаціями.

"Це знакова угода для "Кернел" і України, оскільки ми знову відкрили зовнішній борговий ринок країни після трирічного застою, і завершили угоду до випуску державою облігацій. Це чітке свідчення сильного кредитного профілю "Кернел" і значної довіри міжнародної спільноти інвесторів до компанії", - йдеться в повідомленні.

Очікується, що облігації отримують рейтинг B+ від агентства Fitch і B агентства S&P, відповідно на два та один рівень вищий за рейтинг державних облігацій України.

"Кернел" - найбільший у світі виробник і експортер соняшникової олії, провідний виробник і постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. На частку "Кернел" припадає близько 8% світового виробництва соняшникової олії. Продукцію компанія постачає більш ніж у 60 країн світу. З листопада 2007 року акції холдингової компанії групи Kernel Holding торгуються на Варшавській фондовій біржі (WSE).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram