ГоловнаПолітика

Євродепутат назвав скасування санкцій США в обмін на скорочення ядерного арсеналу РФ здачею України

Брок нагадав, що санкції проти РФ були введені з метою виконання Мінських домовленостей.

Євродепутат назвав скасування санкцій США в обмін на скорочення ядерного арсеналу РФ здачею України
Фото: yes-ukraine.org

Скасувати введені США у зв'язку з анексією Криму й агресією проти України санкції проти Росії в обмін на скорочення Москвою її ядерного арсеналу означало б "угоду про продаж свободи іншої країни". Таку думку висловив чинний голова комітету Європарламенту із закордонних справ Елмар Брок в інтерв'ю DW.

"Дивіться, це означає віддати Україну в обмін на скорочення Москвою частини її ядерного арсеналу. Мені здається, що така угода не має сенсу", - заявив євродепутат.

Так Брок прокоментував пропозицію президента США Дональда Трампа в інтерв'ю британському виданню The Times ще до своєї інавгурації.

Він також зазначив, що санкції проти РФ були введені з метою виконання Мінських домовленостей.

"Ми можемо зняти санкції, якщо це буде зроблено. Це ціна", - зазначив депутат.

Крім того, Брок назвав війну в Сирії завершеною після "завершення війни проти поміркованих сил". На його думку, "Росія певною мірою знехтувала дипломатичним рішенням на користь військового". Водночас євродепутат закликав владу РФ зайняти конструктивну позицію на мирних переговорах про вирішення сирійського конфлікту.

"Я вважаю, що Росія повинна розуміти, що недотримання міжнародних правових норм, затягування мирних переговорів, які враховували б інтереси всіх сторін - не найкращий ґрунт для пошуку довгострокових рішень щодо Сирії", - зазначив він.

Як повідомляли 22 січня, Президент Петро Порошенко нагородив Елмара Брока орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram