ГоловнаПолітика

ОБСЄ закликала Росію зняти звинувачення з кримського журналіста Семени

Дуня Міятович звинуватила РФ у бажанні змусити замовкнути критиків.

Представник Організації з безпеки і співпраці в Європі з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович закликала Росію зняти звинувачення із затриманого в Криму журналіста видання "Крим. Реалії" Миколи Семени.

Про це повідомляється на сайті ОБСЄ.

"Випадок з Семеною нагадує нам усім про безпідставну практику змусити замовкнути критиків у Криму. Переслідування журналіста за вираження своїх поглядів абсолютно неприйнятне. Я закликаю зняти всі звинувачення проти Семени", - заявила Міятович.

У повідомленні наголошується, що Семену було пред'явлено звинувачення в публічних закликах до дій, які порушують територіальну цілісність Росії за публікацію статті, написаної журналістом, в якій він висловив свою думку про статус півострова.

У разі визнання журналіста винним йому загрожує до п'яти років позбавлення волі.

"Я ще раз закликаю всіх тих, хто несе відповідальність за законність і порядок в цих областях, зупинити знищення свободи засобів масової інформації та зробити все можливе, щоб забезпечити безпеку журналістів", - сказала Міятович.

Нагадаємо, Семена 20 січня отримав обвинувальний вирок, незабаром кримінальну справу буде направлено до суду.

Кримське управління ФСБ навесні 2016 року порушило кримінальну справу стосовно Семени за ч.2 ст.280.1 КК РФ (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ, вчинені з використанням засобів масової інформації або електронних, або інформаційно-телекомунікаційних мереж, включаючи мережу "Інтернет").

У квітні Семену було обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

Семена - журналіст інтернет-проекту "Крим.Реалії", підрозділу "Радіо Свобода".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram