ГоловнаПолітика

Порошенко вшанував пам'ять фінів, які загинули у Другій світовій війні

З 1939-го по 1944 рік Фінляндія воювала з СРСР.

Президент Петро Порошенко під час свого візиту в Гельсінкі вшанував пам'ять фінів, які боролися за незалежність Фінляндії, і поклав вінки до Хреста Героїв і могили маршала Карла Маннергейма на кладовищі Хієтаніємі. Про це повідомила прес-служба голови держави.

Фото: president.gov.ua

До складу кладовища Хієтаніємі в Гельсінкі входить велике військове кладовище з секцією могил солдатів, які загинули в Зимовій війні (1939-1940) і Другій світовій війні (1939-1945). У центрі військового кладовища розташований пам'ятник Невідомому солдату та могила Маннергейма. Пам'ятник Невідомому солдату, могила-пам'ятник маршала і меморіальна стіна пам'яті загиблих солдатів були встановлені поряд із цвинтарем героїв війни й урочисто відкриті в 1954 році.

Під час своєї зустрічі з президентом Фінляндії Саулі Нііністьо Порошенко заявив, що в Україні зараз дуже популярна особистість Маннергейма, який є взірцем служіння Батьківщині. "Ви краще за всіх розумієте Україну. Таке розуміння дуже важливе сьогодні - в умовах гібридної війни Росії проти України", - заявив Порошенко.

Фото: president.gov.ua

Карл Густав Маннергейм командував військами Фінляндії в роки Другої світової війни. Зокрема, під час Зимової війни, коли країна змушена була захищатися від радянської агресії і втратила значну частину своєї території разом із другим за величиною містом Виборгом. У 1941 році Фінляндія вступила в Другу світову війну на боці "Осі" і продовжила війну з СРСР, а у вересні 1944 року вийшла з нацистського блоку та приєдналася до антигітлерівської коаліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram