ГоловнаПолітика

Гройсман назвав Садового безпорадним

"Я вважаю, що Львів повинен бути чистим. Це зона відповідальності міського голови особисто".

Гройсман назвав Садового безпорадним
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив голові Львівської обласної державної адміністрації провести засідання комісії з надзвичайних ситуацій і знайти рішення для сміттєвої кризи у Львові. При цьому він різко розкритикував міську владу Львова, назвавши її безпорадною.

Про це повідомила прес-служба уряду.

"Я вважаю, що Львів повинен бути чистим. Це зона відповідальності міського голови особисто, а також міської ради. Але ми вже бачимо не один тиждень, місяць, а напевно, і рік, що системно проблема твердих побутових відходів у такому прекрасному місті, як Львів, не вирішується. Жителі міста Львова не повинні страждати через безгосподарність і безпорадність міських чиновників", - заявив він на зустрічі з львівським губернатором.

За словами Гройсмана, бюджет розвитку Львова на 2017 рік становить 1,8 млрд гривень, і з такими грошима не вирішити проблему "просто неприпустимо".

"У мене була така сама проблема, і я вирішив її ще 7 років тому, і забув, що вона була", - додав Гройсман, згадавши про свій досвід на посаді мера Вінниці.

Він запевнив: якщо знадобиться, уряд оперативно прийме необхідні рішення, щоб допомогти Львову.

Нагадаємо, проблеми з вивезенням сміття у Львові тривають уже кілька місяців. 29 травня 2016 року в селі Великі Грибовичі, де розміщене львівське звалище, почалася пожежа. Вогонь незабаром загасили, але наступного дня стався зсув, і під завалами опинилися чотири людини - троє рятувальників і працівник комунального підприємства. Тіла трьох осіб знайшли, четвертого досі не знайшли.

Сільрада Великих Грибович після інциденту заборонила Львову вивозити сміття на звалище. Після цього місто почало вивозити відходи на різні полігони в області й інших регіонах.

Львів неодноразово звинувачував центральну владу в ігноруванні проблеми міста. Партія мера Львова "Самопоміч" не відкидає, що це робиться для того, щоб нашкодити іміджу Садового та його рейтингам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram