ГоловнаПолітика

Україна і Фінляндія підписали меморандум про співпрацю в галузі енергоефективності та "зеленої" енергетики

Сторони будуть здійснювати обмін досвідом, інформацією і знаннями.

Україна і Фінляндія підписали меморандум про співпрацю в галузі енергоефективності та "зеленої" енергетики
Фото: president.gov.ua

Під час офіційного візиту президента Петра Порошенка до Фінляндії було підписано меморандум про взаєморозуміння у сфері енергоефективності, відновлювальної енергетики та альтернативних видів палива.

Про це повідомляють на сайті президента.

Документ підписали віце-прем'єр-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко та міністр зовнішньої торгівлі і розвитку Фінляндії Кай Мюккянен.

"Сторони будуть здійснювати обмін досвідом, інформацією та знаннями щодо державної підтримки, провідних практик виробництва електроенергії з використанням відновлювальних джерел енергії та альтернативних видів палива, забезпечення сталої роботи енергосистеми при збільшенні частки електроенергії, виробленої з відновлювальних джерел", - ідеться в меморандумі.

Крім того, Україна і Фінляндія розроблятимуть і впроваджувати спільні програми та проекти, надаватимуть підтримку організаціям і компаніям у проведенні спільних семінарів, курсів і зустрічей з тематики енергоефективності.

"Імплементація положень Меморандуму сприятиме вдосконаленню українського законодавства, стандартів і бізнес-процесів у контексті реалізації програм підтримки енергоефективності та використання відновлюваних джерел енергії, зокрема в системах централізованого теплопостачання, транспортної галузі та промисловості", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні президент України вперше за 10 років відвідав Фінляндію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram