ГоловнаСвіт

Китайська газета повідомила про розміщення балістичних ракет на кордоні з Росією

Виготовлені в Китаї ракети Dongfeng-41 здатні вражати цілі, віддалені на 14 тис. кілометрів.

Китайська газета повідомила про розміщення балістичних ракет на кордоні з Росією

Китайська газета Global Times повідомила про розміщення владою КНР балістичних міжконтинентальних ракет Dongfeng-41 (DF-41) неподалік від кордону з Росією.

Global Times посилається на фотографії ракет у китайському сегменті інтернету, а також на повідомлення гонконгівських і тайванських ЗМІ.

Виготовлені в Китаї ракети Dongfeng-41 здатні вражати цілі, віддалені на 14 тис. кілометрів. Зазначають, що знімки були зроблені в північно-східній китайській провінції Хейлунцзян неподалік від кордону з Росією. Global Times відзначає, що "витік" фотографій міг бути навмисним, оскільки розміщення ракет цього типу зазвичай строго засекречене.

Global Times вважає, що навмисна публікація знімків може бути відповіддю Пекіна на телефонну розмову нового президента США Дональда Трампа з лідером Тайваню, яка відбулася на початку грудня 2016 року і стала першим контактом лідерів США і Тайваню з 1979 року. У відповідь на це Китай висловив дипломатичний протест.

Крім того, в інтерв'ю The Wall Street Journal за кілька днів до вступу на посаду Трамп заявив, що готовий обговорювати принцип "одного Китаю". Колишня адміністрація президента США Барака Обами строго дотримувалася саме цього принципу, визнаючи суверенітет Китаю над Тайванем. Після інтерв'ю Трампа китайська державна газета China Daily написала, що відмова Вашингтона від політики "одного Китаю" неминуче змусить владу КНР дати "рішучу запеклу відповідь".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram