ГоловнаЕкономікаБізнес

Бахматюк вклав кредити в нові елеватори, інкубатори і переробні підприємства

Гроші нікуди не поділися, не вивелися за кордон, стверджує бізнесмен.

Бахматюк вклав кредити в нові елеватори, інкубатори і переробні підприємства
Олег Бахматюк
Фото: Макс Левин

Кредити, отримані агрохолдингом «Укрлендфармінг», були інвестовані в розвиток реального сектору економіки і залишаються в країні. Про це заявив власник агрохолдингу Олег Бахматюк в інтерв'ю виданню Ліга.net.

«Гроші нікуди не поділися, не вивелися за кордон. Вони стоять в елеваторах, насіннєвих заводах, фабриках, техніці. І цих речей Бахматюк не вивезе зі собою ні у Швейцарію, ні в Англію, ні в Німеччину - нікуди. Ми бережемо свою компанію для кредиторів, розуміючи, що її вартість сьогодні нижча, ніж кредиторська заборгованість. Ми віримо, що в наступні 5-7 років ситуація зміниться... Я не заперечую, що брав гроші в українських банках. Я хочу показати, на що ми їх витратили. Може, мені потрібно було не будувати елеватори, а просто купити телеканал і профінансувати передвиборну кампанію якоїсь хорошої політичної партії. Але не було в мене таких ідей розумних, було таке дурне завзяття побудувати на 3 млн т одноразового зберігання елеваторів. На це пішло $750 млн. Ще побудувати фабрики, інкубатори, переробні підприємства і т.д.», - заявив бізнесмен.

Він підкреслив, що, незважаючи на кризу в економіці країни, «Укрлендфармінг» продовжує працювати, платити податки, виконувати соціальні програми і поступово розраховується з кредиторами.

«Компанія в останні непрості роки для держави працювала і дотримувалася тієї економічної і соціальної відповідальності, яку на неї покладено. Водночас за останні три роки ми виплатили всім зовнішнім і внутрішнім кредиторам близько $400 млн», - уточнив Олег Бахматюк.

Бізнесмен зазначає, що всі найбільші кредитори компанії погодилися на реструктуризацію боргів, проти тільки Нацбанк.

«Ми пропонуємо варіант, щоб ми без дисконту, але з відстрочкою могли погасити всі наші зобов'язання. Наприклад, ми підписали зі Сбербанком Росії і Deutsche Bank реструктуризацію на 10 років з умовою відстрочки зі зниженням відсотка із 2% до 7% до кінця періоду. Що робить Нацбанк? Нічого. Поки компанія живе, вона чогось варта. Невже ви вважаєте, що Deutsche Bank і всі інші кредитори, міжнародні фонди, які сидять в бондах, дурніші від Нацбанку чи більше люблять Бахматюка? Просто вони готові слухати і йти на компроміс», - пояснив власник агрохолдингу.

Як повідомляли, раніше заступник голови фракції БПП у парламенті Олексій Гончаренко заявив, що президент і прем'єр-міністр повинні зупинити атаки голови Нацбанку Валерії Гонтаревої на агрохолдинг Олега Бахматюка. «На це потрібно звернути дуже серйозну увагу. Тому що це реальний сектор, і компанія «Укрлендфармінг» - один з найбільших роботодавців і платників податків країни. Сподіваюся, що керівництво країни дуже уважно до цього поставиться і допоможе підприємству, щоб воно ні в якому разі не збанкрутувало і не відбулося якихось непоправних наслідків, тому що це 37 тис. осіб, як працюють в Україні», - заявив парламентарій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram