ГоловнаПолітика

Син Царьова намагається виселити переселенців із дому екс-нардепа

Вони живуть там з літа 2014 року, коли з Царьова зняли недоторканність.

Син Царьова намагається виселити переселенців із дому екс-нардепа
Фото: zabeba.li

26 січня в Дніпропетровському районному суді відбудеться судове засідання у справі виселення переселенців з дому Олега Царьова. Про це пише місцеве видання "Забебали" з посиланням на повідомлення суду.

У квітні 2014 року за численні заклики до федералізації України, повалення влади і порушення територіальної цілісності проти тоді ще нардепа Олега Царьова було відкрито три кримінальні справи. 3 червня 2014 року Верховна Рада 235 голосами позбавила Царьова недоторканності. На той момент він вже був лідером руху "Південний Схід" і одним з організаторів так званих "ДНР/ЛНР". 12 червня 2014 року тодішній генеральний прокурор Олег Махніцький заявив про те, що Царьова Генпрокуратура оголосила в розшук.

У ті самі дні в селищі Старі Кодаки під Дніпром на дачі Царьова поселили три сім'ї переселенців з Донбасу. Його родичі на той момент виїхали з дому, і дружина Царьова, за словами активістів "Автомайдану", проти поселення переселенців не виступала. Тим паче, частина речей на той момент або постраждала від пожежі, яка трапилася наприкінці травня 2014 року, або була вивезена.

Але син Царьова Максим Царьов подав позов до Дніпропетровського районного суду на одного з нинішніх мешканців будинку - Володимира Моїсеєва, стверджуючи, що будинок був подарований йому у 2005 році.

Наприкінці лютого 2015 року суддя вирішив закрити справу через паралельну кримінальну справу, яку порушили за фактом підробки договору дарування будинку.

Тепер син вдруге намагається виселити біженців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram