ГоловнаПолітика

77% кандидатів на посади в місцевих прокуратурах не працювали в цій системі, - Луценко

"На підставі відкритих тестів - юристи не з системи", - зазначив генпрокурор.

77% кандидатів на посади в місцевих прокуратурах не працювали в цій системі, - Луценко
Фото: пресс-служба Юрія Луценко

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляє, що за результатами конкурсу на посади в місцевих прокуратурах претендують 77% кандидатів, які раніше не працювали в органах прокуратури.

Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Закінчили конкурс на 600 вакансій у місцевих прокуратурах. На підставі відкритих тестів 77% призначень - юристи не з системи", - зазначив генпрокурор.

Він також повідомив, що, згідно з даними про результати конкурсу на вакантні посади прокурорів місцевих прокуратур, які опублікував Луценко, 77% кандидатів не мають досвіду роботи в органах прокуратури, 16% - працівники органів прокуратури, а ще 7% - колишні працівники органів прокуратури.

Прес-секретар Луценка Лариса Сарган на своїй сторінці додала, що за результатами конкурсу на вакантні посади в місцеві прокуратури було відібрано 630 кандидатів. З них: 77% (483 кандидати) - без досвіду роботи в органах прокуратури; 16% (99 кандидатів) - працівники органів прокуратури; 7% (48 кандидатів) - колишні працівники органів прокуратури.

Нагадаємо, раніше Луценко звільнив заступника керівника Коростенської місцевої прокуратури в зв'язку зі стріляниною в Олевську, під час якої загинула людина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram