ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У Камеруні помер головний борець із нігерійським крилом ІДІЛ

Вертоліт з камерунськими чиновниками розбився.

У Камеруні помер головний борець із нігерійським крилом ІДІЛ
"Боко Харам"
Фото: novostiua.net

Високопоставлений генерал, який очолював боротьбу Камеруну з угрупованням ісламізму "Західноафриканська провінція "Ісламської держави" (раніше була відома, як "Боко Харам"), загинув у результаті аварії вертольота, що виконував патрульну місію.

Про це заявив уряд Камеруну, повідомляє агентство Рейтер

Катастрофа сталася в неділю у віддаленому північному регіоні Бого, де камерунські війська ведуть боротьбу з ісламістами впродовж останніх двох років.

Генерал Джейкоб Коджи був командувачем 4-го спільного військового регіону і головою відділення боротьби проти "Боко Харам". Під час аварії вертольота загинули ще троє високопоставлених військових. 

Причини аварії встановлюють.

Угруповання "Боко Харам" (у перекладі означає "Західна освіта - гріх"), створене в 2002 році, діє в основному на території Нігерії. Прихильники організації виступають за введення в країні законів шаріату і боротьбу з впливом Заходу. У квітні 2015 року вона змінила назву на "Західноафриканська провінція "Ісламської держави". За місяць до цього ватажок організації Абубакар Шекау присягнув на вірність терористичному угрупованню "Ісламська держава" (ІДІЛ). Жертвами "Боко Харам" за вісім років стали понад 15 тис. осіб, ще два мільйони стали вимушеними переселенцями.

Нагадаємо, в грудні в Нігерії звільнили більш ніж 600 заручників місцевого крила ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram