ГоловнаПолітика

Геращенко заявив, що його хочуть убити за сайт "Миротворець"

"Сайт буде працювати незалежно від того, живий я чи ні".

Геращенко заявив, що його хочуть убити за сайт "Миротворець"
Фото: Александр Ратушняк

Депутат Верховної Ради Антон Геращенко заявив, що його хочуть убити за створення сайту "Миротворець", на якому зібрана інформація про сепаратистів.

"Слідство вважає, що це пов'язано з моєю активною громадською позицією щодо недопущення дій з продовження агресії проти України, а також з моєю роботою в розвитку проекту "Миротворець", - сказав він в ефірі 112 каналу.

Депутат стверджує, що цей веб-ресурс створює великі проблеми для тих, хто потрапив у його списки.

"Це такий сайт, на якому зібрано дані про більш ніж 100 тис. осіб, які брали участь в агресії проти України, - сепаратистів, терористів, бойовиків. Цей сайт є дуже дражливим для всіх цих осіб. Фактично вони не можуть в Україні легально перебувати, не можуть легально користуватися банківськими рахунками і перебувають під наглядом спецслужб", - сказав Геращенко.

Його вбивство, вважає депутат, мало показати, що у бойовиків "руки довгі" і вони можуть дістати неугодних осіб навіть у Києві.

У своєму фейсбуці Геращенко заявив, що сайт "Миротворець", "стоїть у всіх вас як кістка поперек горла".

Нагадаємо, в суботу голова Служби безпеки України Василь Грицак повідомив, що спецслужба запобігла спробі замаху на життя народного депутата, яка планувалася і координувалися з території Росії. Ім'я нардепа названо не було.

Пізніше в ЗМІ з'явилася інформація, що замах готували на Антона Геращенка.

Сам Геращенко підтвердив це і повідомив, що двох затриманих заарештовано. Депутат натякнув, що його автомобіль планували підірвати, і провів паралелі з убивством журналіста Павла Шеремета. Раніше радник голови МВС Зорян Шкіряк також згадував справу Шеремета в цьому контексті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram