ГоловнаПолітика

Аваков: затримані у справі Геращенка причетні до низки вбивств

Кілери можуть бути замішані у вбивстві Павла Шеремета.

Аваков: затримані у справі Геращенка причетні до низки вбивств
Арсен Аваков
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що затримані у справі про підготовку замаху на нардепа Антона Геращенка причетні до інших злочинів.

"Замах на Антона Геращенка,  якому запобігло СБУ, - елемент в ланцюзі низки злочинів, що утворюють систему з центром впливу за межами України. Нацполіція і СБУ володіють фактами і матеріалами розслідувань з ще цілої низки епізодів, як і вчинених, так і вбивств, яких вдалося запобігти, розроблених злочинцями за схожою схемою, в тому числі і резонансних", - написав Аваков у фейсбуці.

"Затримані вчора СБУ кілери продовжують ланцюг затримань останнього часу, підісланих кілерів з низки справ, що розробляються Національною поліцією. Питання оприлюднення цих матеріалів зараз обговорюється в органах розслідування", - підсумував він.

Нагадаємо, в суботу голова Служби безпеки України Василь Грицак повідомив, що спецслужба запобігла спробі замаху на життя народного депутата, який планувався і координувався з території Росії. Ім'я нардепа названо не було.

Пізніше в ЗМІ з'явилася інформація, що замах готували на Антона Геращенка.

Сам Геращенко підтвердив це і повідомив, що двоє затриманих заарештовані. Депутат натякнув, що його автомобіль планували підірвати, і провів паралелі з вбивством журналіста Павла Шеремета. Раніше радник голови МВС Зорян Шкіряк також згадував справу Шеремета в цьому контексті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram