ГоловнаПолітика

Росія почала формувати нову військову дивізію біля кордону з Україною

При цьому РФ порушила положення Віденського документа.

Росія почала формувати нову військову дивізію біля кордону з Україною
Архив

Російська Федерація порушила положення Віденського документа 2011 року про заходи зміцнення довіри і безпеки, почавши формувати нову мотострілецьку дивізію біля кордону з Україною, не повідомивши ОБСЄ.

Про це повідомляє прес-служба Генштабу України.

16-19 січня Україна спільно з Канадою та Данією провели інспекцію в Ростовській області РФ, щоб перевірити, як Росія дотримується зобов'язання щодо відкритості та транспарентності у своїй військовій діяльності, що передбачено Віденським документом 2011 року (ВД-2011).

"Багатонаціональна інспекційна група підтвердила недотримання Російською Федерацією положень ВД-2011 про надання інформації про військові сили всім державам-учасницям ОБСЄ. Поблизу кордонів з Україною формується 150-та мотострілецька дивізія, яка налічує понад 10 тисяч військовослужбовців. Зазначена інформація надана інспекційній групі представниками Міноборони Росії. Оприлюднена дата початку формування дивізії - 10 січня 2017 року", - сказано в повідомленні.

Це суперечить інформації, яку сама ж Російська Федерація офіційно надала ОБСЄ в листопаді 2016 року. Росія тоді повідомила, що не планує у 2017 році збільшення чисельності особового складу регулярних формувань і бойових частин.

Крім того, порушено пункт ВД-2011, в якому зазначено: якщо така інформація не може бути подана в щорічному обміні військовою інформацією, вона буде подаватися через офіційну мережу ОБСЄ за 42 доби до такого збільшення чисельності особового складу або з початком такого збільшення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram