ГоловнаПолітика

Омелян розкритикував рішення про передачу "Укрзалізниці" в управління уряду

"МЕРТ не має знань і умінь, щоб управляти УЗ".

Омелян розкритикував рішення про передачу "Укрзалізниці" в управління уряду
Фото: facebook/Volodymyr Omelyan

Міністр інфраструктури Володимир Омелян переконаний, що передача "Укрзалізниці" зі сфери управління Мінінфраструктури стане причиною погіршення координації розвитку залізничної галузі.

Про це він заявив у листі до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, який опублікував на своїй сторінці у Фейсбуці.

На думку міністра, буде блокуватися виконання стратегічних завдань реформування і розвитку галузі, буде поставлено під сумнів стабільність роботи залізниці загалом.

Омелян також вважає, що перепідпорядкування УЗ стало результатом його критики роботи правління компанії через численні скарги клієнтів і загрози зупинки залізниці.

"Звернувся до керівництва держави з проханням провести засідання всіх зацікавлених сторін, щоб заслухати реальний стан справ на УЗ. Звертався неодноразово усно, потім письмово. Як підсумок, спочатку Кабмін фактично паралізував роботу Наглядової ради. Далі - держсекретар для приборкання непокірного Омеляна. А 18 січня Мінекономрозвитку в стилі легкого анбандлінгу Укртрансгазу-2016 вніс пропозицію змінити статут і перепідпорядкувати УЗ собі", - написав міністр.

За його словами, МЕРТ не має необхідної кваліфікації для управління залізничною компанією.

Також міністр зізнався, що голосував проти Бальчуна під час виборів керівника УЗ.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів передав ПАТ "Укрзалізниця" в управління уряду для підвищення ефективності її корпоративного управління.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram