ГоловнаСвіт

Кандидат у міністри фінансів США заявив, що "на 100%" прихильник санкцій проти РФ

Американські сенатори в США закликали розслідувати можливе порушення санкцій радником Трампа.

Кандидат у міністри фінансів США заявив, що "на 100%" прихильник санкцій проти РФ
Стивен Мнучин
Фото: Albin Lohr-Jones /ABACA USA/Newscom

Кандидат на посаду міністра фінансів США Стівен Мнучін заявив, що він "на 100%" залишається прихильником чинних санкцій проти Росії.

Про це він повідомив, відповідаючи на запитання протягом слухань у фінансовому комітеті Сенату, передає CNBC.

"Можу вас запевнити, що, де є санкції, я готовий їх використовувати до встановленої законом максимальної межі", - сказав Мнучін.

За його словами, чинні санкції "станом на сьогодні" просто необхідні для боротьби з тероризмом "й іншою незаконною діяльністю". При цьому кандидат на посаду голови Мінфіну США зауважив, що скасування санкцій може розглядатися, але лише в разі обміну на "кращу угоду".

"Обраний президент дав виразно зрозуміти, що готовий змінити ці санкції, тільки якщо отримає "кращу угоду". Тобто якщо ми отримаємо щось натомість. Чи то йдеться про ядерну зброю, чи інші сфери", - сказав Мнучін.

При цьому кандидат на посаду міністра заявив, що не бачить потреби запроваджувати проти Росії додаткові санкції, наприклад за хакерські атаки, на чому наполягає група сенаторів з обох партій. "Поки що в мене немає даних, необхідних для того, щоб зрозуміти, чи потрібно вводити нові санкції", - зазначив він.

Сенатори пообіцяли, що в разі затвердження Мнучіна йому скерують запит на розслідування щодо радника обраного президента США Дональда Трама Ентоні Скарамуччі, якого підозрюють "у порушенні санкцій проти Росії". Мнучін запевнив законодавців, що в усьому, що вони йому надішлють, або він сам, або його апарат обов'язково розберуться. "Можете бути в цьому на 100% впевнені", - пообіцяв він.

Як повідомляє The HIll, раніше американські сенатори-демократи Елізабет Воррен і Бен Кардін закликали розслідувати можливе порушення санкцій проти Росії радником обраного президента Дональда Трампа Ентоні Скарамуччі.

У листі, адресованому номінованому Трампом на посаду голови Мінфіну США Стівену Мнучіну, вони просять перевірити повідомлення про те, що Скарамуччі зустрічався з головою підсанкційного Російського фонду прямих інвестицій Кирилом Дмитрієвим.

"Це порушує питання про те, чи обговорював Скарамуччі шляхи проведення заборонених транзакцій з підсанкційною організацією, порушуючи федеральний закон, і про те, чи знали члени перехідної команди Трампа про його дії", - йдеться в листі.

Воррен і Кардін додали, що зустріч Дмитрієва та Скарамуччі "порушує питання про те, що члени адміністрації Трампа, можливо, хочуть оминути або анулювати американські санкції".

Російський фонд прямих інвестицій потрапив під секторальні американські санкції як "дочка" Внешэкономбанку у 2015 році. Порушення санкцій громадянами і юридичними особами США може обернутися штрафами та позбавленням волі.

Нагадаємо, наприкінці 2016 року США ввели санкції проти Росії через хакерські атаки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram