ГоловнаПолітика

Чернігівський суд відкрив кабінет для суддів у відставці

"Моментально розпрощатися з роботою, якій віддали кілька десятиліть свого життя, вкрай важко".

Чернігівський суд відкрив кабінет для суддів у відставці
Фото: cna.court.gov.ua

Апеляційний суд Чернігівської області 16 січня відкрив спеціальний кабінет для суддів у відставці, яким складно розпрощатися з роботою.

"Моментально розпрощатися з роботою, якій віддали кілька десятиліть свого життя, вкрай важко. Залишається велика потреба в спілкуванні з колегами. Чинним суддям також нелегко прощатися з колегами, які для багатьох були вчителями і наставниками", - пояснює прес-служба суду таке рішення.

Підкреслюється, що це перший суд, який відкрив кабінет для відставників.

У приміщенні, яке виділили для суддів у відставці, встановлено комп'ютер з доступом в інтернет і круглий стіл для спілкування.

Відкриваючи кабінет, голова суду Садіг Тагієв зазначив: "Тепер кожен з «відставників», проходячи повз будівлю суду, буде знати, що тут на нього чекає місце для роботи, де він зможе знайти необхідну інформацію в інтернеті, скористатися бібліотекою, випити кави, поговорити з колегами на злободенні теми, підтримати слушною порадою".

Кількість діючих суддів в апеляційному суді Чернігівської області становить 30 осіб, кількість "відставників" - також 30 осіб, половина з них пішли з посад недавно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram