ГоловнаПолітика

Меркель, Олланд і Путін обговорили активізацію "нормандських" переговорів

Йшлося також про звільнення заручників.

Меркель, Олланд і Путін обговорили активізацію "нормандських" переговорів
Архив

Канцлер Німеччини Анґела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд і президент Росії Володимир Путін провели телефонну розмову, домовившись активізувати переговори з урегулювання ситуації на Донбасі в "нормандському форматі" (Україна, Франція, Німеччина, Росія).

"Домовилися надати додатковий імпульс діяльності в рамках "нормандської четвірки". У зв'язку з цим на найближчий час заплановано проведення низки спільних заходів на різних рівнях", - повідомляють на сайті Кремля.

Загалом співрозмовники висловили незадоволення загальною ситуацією у врегулюванні ситуації на сході України.

Зокрема, голови трьох країн констатували загострення ситуації уздовж лінії зіткнення на Донбасі, а також недостатню результативність роботи у тристоронній контактній групі.

Сторони домовилися докласти зусиль для якнайшвидшого обміну утримуваних осіб на основі принципу "всіх на всіх".

У повідомленні прес-служби Олланда сказано, що він нагадав про термінову необхідність домогтися прогресу з гуманітарних питань, зокрема звільнення ув'язнених і відновлення водопостачання.

Нагадаємо, 20 жовтня в Берліні відбулася зустріч голів держав країн "нормандської четвірки", за підсумками якої було досягнуто домовленості про розробку "дорожньої карти" виконання Мінських угод.

29 листопада в Мінську відбулася зустріч міністрів закордонних справ "четвірки", на якій сторонам не вдалося дійти згоди. Український міністр Павло Клімкін заявив, що в України і Росії залишається "фундаментальна різниця в баченні цієї дорожньої карти".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram