ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін передав "Укрзалізницю" в управління уряду

Уряд привів статут компанії відповідно до закону.

Кабмін передав "Укрзалізницю" в управління уряду
Андрей Галущак
Фото: http://kievvlast.com.ua

Кабінет Міністрів України передав ПАТ "Укрзалізниця" в управління уряду для підвищення ефективності її корпоративного управління.

Про це повідомив державний секретар Міністерства інфраструктури Андрій Галущак, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, в середу уряд прийняв рішення, яким привів статут компанії відповідно до закону "Про особливості утворення публічного акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування".

Галущак наголосив, що ці зміни до статуту спрямовані на створення умов для проведення реформи корпоративного управління компанії. Згідно із законом засновником ПАТ "Укрзалізниця" і її єдиним акціонером є Кабінет Міністрів України.

"Відтепер уряд як акціонер зможе швидко приймати ефективні рішення, необхідні для функціонування компанії і реформ", - сказав держсекретар.

Він зазначив, що при цьому повинна посилитися роль наглядової ради "Укрзалізниці" як органу управління, який очолює перший заступник міністра інфраструктури Євген Кравцов.

"Міністерство інфраструктури сконцентрується на своїй основній функції - формуванні державної політики в сфері залізничного транспорту, не відволікаючись на вирішення управлінських питань", - сказав Галущак.

За його словами, це дозволить нарешті сформувати нову законодавчу основу для розвитку і функціонування залізничного транспорту.

"Практика реформування таким чином корпоративного управління НАК "Нафтогаз України" вже показала свою ефективність. Успішним буде і приклад реформи управління ПАТ "Укрзалізниця", - сказав держсекретар Мінінфраструктури.

Нагадаємо, 15 січня міністр інфраструктури Володимир Омелян висловив невдоволення роботою керівництва "Укрзалізниці" і особисто Войцеха Бальчуна.

13 грудня Войцех Балчун повідомив, що 2016 рік "Укрзалізниця" закінчила з прибутком в 303 млн грн, чим виконала свої зобов'язання перед державою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram