ГоловнаСвіт

Кандидат у постпреди США при ООН допустила нові санкції проти РФ

Американська сторона не відмовиться від допомоги росіян в боротьбі з ІДІЛ і з іншими спільними загрозами.

Кандидат у постпреди США при ООН допустила нові санкції проти РФ
Никки Хейли
Фото: EPA/UPG

Номінант на пост постійного представника США при ООН Ніккі Хейлі (Nikki R. Haley) вважає Крим українським і готова розглядати нові санкції проти Росії в разі невиконання нею досягнутих раніше зобов'язань.

Про це вона заявила в середу під час слухань у Комітеті Сенату США з питань міжнародних відносин, повідомляє Укрінформ.

"Важливо, щоб ми зібралися разом - Рада національної безпеки і обраний президент - і розробили план щодо Росії: чого нам чекати від них, на що потрібно звернути увагу в майбутньому, як порушення приведуть до введення додаткових санкцій", - заявила Хейлі.

На уточнення сенатора Кардіна, чи згодна Хейлі з тим, що Крим - це Україна, а не Росія, кандидат на посаду постійного представника США при ООН зазначила: "Так, ми повинні наголосити на цьому дуже чітко".

Що стосується ініціативи обраного президента США послабити санкції проти РФ, Хейлі висловила переконання, що "Росія повинна продемонструвати позитивні кроки перед тим, як США послаблять проти неї санкції".

"Те, що ми бачимо в Україні і Криму - це велике занепокоєння. Оскільки, на мій погляд, Росія намагається переконатися, що може вторгнутися куди забажає, і продовжує вторгатися", - зазначила Хейлі у відповідь на прямі запитання, чи законні дії Росії в Криму.

Водночас вона заявила, що американська сторона не відмовиться від допомоги росіян в боротьбі з ІДІЛ і з іншими спільними загрозами.

Нагадаємо, напередодні Саманта Пауер заявила в своїй останній промові на посаді постпреда США при ООН, що Росія своєю агресією підриває основи світового порядку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram