ГоловнаПолітика

Савченко вирішили не виключати з оборонного комітету Ради

Комітет Ради з регламенту не підтримав проект постанови.

Савченко вирішили не виключати з оборонного комітету Ради
Фото: EPA/UPG

Комітет Верховної Ради з питань Регламенту та організації роботи парламенту не підтримав проект постанови про виключення депутата Надії Савченко зі складу Комітету з питань національної безпеки і оборони.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Проект постанови, м'яко кажучи, недосконалий з погляду дотримання вимог регламенту... Є така пропозиція - затвердити висновок, в якому... запропонувати Верховній Раді визначитися шляхом голосування, шляхом підтримки або непідтримки", - заявив перший заступник голови регламентного комітету Павло Пинзеник.

У грудні семеро народних депутатів зареєстрували проект постанови про виключення Савченко зі складу оборонного комітету.

Нагадаємо, 7 грудня Савченко таємно відвідала Мінськ, де зустрілася з ватажками "ДНР" і "ЛНР". Про це стало відомо лише через кілька днів. 12 грудня Савченко заявила, що зустріч пройшла в "тристоронньому мінському форматі" за присутності російської сторони, а також Захарченка та Плотницького від "ДНР" і "ЛНР". Насправді в тристоронньому форматі третьою стороною є ОБСЄ, а не бойовики.

Після цього Савченко виключили з фракції "Батьківщина". Крім того, 22 грудня Рада виключила Савченко зі складу делегації в ПАРЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram