ГоловнаПолітика

Крим на Донбас міняти не будемо, - Геращенко

Віце-спікер Ради прокоментувала заяву Надії Савченко.

Крим на Донбас міняти не будемо, - Геращенко
Фото: facebook.com/svyatoslav.tsegolko

Віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі на переговорах у Мінську Ірина Геращенко заявила, що окупований Крим на Донбас Україна не мінятиме.

Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці, коментуючи заяву депутатки Надії Савченко.

Раніше Савченко заявила, що "повернути Донбас можна буде, тільки здавши окупований Крим".

"Крим на Донбас ми міняти не будемо. І Донбас здавати не будемо теж. Ми будемо вигризати кожен метр української землі. Ми будемо боротися за кожного українця. Україна - це і Львів, і Київ, але й Крим, і Донецьк, і Луганськ. Не можна ставитися до території України як до свого виборчого округу - де підтримують, за тих і боремося, де не сприймають, тих викреслюємо", - підкреслила Геращенко.

Вона додала, що жодна політична сила, жоден депутат, який намагається нав'язати дискусію здачі території, не зіб'є зі шляху відновлення єдиної і соборної України.

Крім того, протягом засідання парламенту голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що вважає заяву Савченко "зрадницьким ставленням до України і кримських татар" і закликав президента Петра Порошенка зібрати комісію з цього питання.

"Вранці отримав достатню кількість дзвінків із Криму. Люди вимагають пояснень, чіткої позиції держави. Я говорив по телефону з Надією і сподіваюся, що вона уточнить позицію. Ніяких поступок агресору! Із цієї трибуни хочу закликати президента України терміново скликати Конституційну комісію і зайнятися статусом Криму, майбутнього нашого півострова, його повернення і контролю", - сказав Чубаров.

Нагадаємо, раніше голова МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що Росія окупувала Крим "через Яроша".

Росія анексувала Крим навесні 2014 року після того, як у регіоні пройшов незаконний референдум про самовизначення. Згідно з офіційними даними, за входження Криму до складу Росії в республіці проголосували 96,77% виборців, у Севастополі - 95,6%. При цьому згодом рада з прав людини при Путіні визнала, що явка і результати референдуму в Криму дуже завищені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram