ГоловнаПолітика

Суд продовжив арешт екс-беркутівцям, обвинуваченим у розстрілі активістів Майдану

Зінченко, Аброськін, Маринченко, Тамтура і Янішевський залишаться під вартою до 17 березня.

Суд продовжив арешт екс-беркутівцям, обвинуваченим у розстрілі активістів Майдану
Архив
Фото: Сергей Нужненко

Святошинський райсуд Києва продовжив арешт п'ятьом колишнім працівникам спецпідрозділу "Беркут", обвинуваченим у розстрілі активістів Майдану в Києві в лютому 2014 року.

Екс-беркутівці Сергій Зінченко, Павло Аброськін, Олександр Маринченко, Сергій Тамтура і Олег Янішевський залишаться під вартою до 17 березня, повідомляє Радіо Свобода.

Колишні бійці спецпідрозділу "Беркут", яких звинувачують у вбивствах на Майдані, не визнають власної провини по жодному із пунктів

Всього, за даними ГПУ, вдалося ідентифікувати 25 правоохоронців, які стріляли на Інститутській. 20 з них зараз в розшуку.

У лютому минулого року суд об'єднав кримінальні провадження щодо колишніх працівників спецпідрозділу "Беркут" Олександра Маринченка, Сергія Тамтури, Олега Янішевського, обвинувачених у розстрілі 48 активістів Євромайдану, зі справою щодо Зінченка і Аброськіна, яких звинувачували у вбивстві 39 майданівців 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській.

За даними Генпрокуратури, під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі осіб, 104 з них загинули. За даними МВС, з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов'язків у центрі Києва загинули 17 силовиків.

Нагадаємо, в травні 2016 року суд почав розгляд по суті справи проти колишніх "беркутівців" Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури і Олега Янішевського, яких звинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року. Їм інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та нанесення тілесних ушкоджень активістам Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram