ГоловнаПолітика

Рада встановила День українського добровольця 14 березня

14 березня 2014 року розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону.

Рада встановила День українського добровольця 14 березня
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада встановила День українського добровольця, який буде відзначатися щорічно 14 березня.

За проект постанови №4261 проголосував 231 депутат при мінімально необхідних 226.

Цим документом Кабінету Міністрів рекомендовано розробити із залученням громадськості та активних учасників добровольчих формувань, які брали участь у "Революції гідності" в листопаді 2013 - лютому 2014 року, і затвердити у місячний строк комплексний план заходів щодо відзначення на державному рівні Дня українського добровольця.

У такому плані уряд має передбачити проведення щорічних заходів з вшанування подвигу українських добровольців; проведення у навчальних закладах, військових частинах та закладах культури тематичних заходів, бесід про масові акції протесту в листопаді 2013 - лютому 2014 року і про участь у них добровольчих формувань; забезпечення Державним комітетом телебачення і радіомовлення широкого висвітлення заходів із вшанування подвигу учасників добровольчих формувань, організацію циклів тематичних теле- і радіопередач.

У пояснювальній записці до постанови зазначено, що з представників Самооборони Майдану був сформований перший добровольчий батальйон Нацгвардії, а 14 березня 2014 року більш ніж п'ять сотень бійців Самооборони Майдану прибули на полігон у Нові Петрівці Київської області для проходження військової підготовки для подальшої участі у військових діях. Так розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року в Боярці Київської області відкрили Меморіал загиблим у зоні АТО поліцейським. На його стелі увічнені імена 29 бійців декількох добровольчих підрозділів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram