ГоловнаПолітика

Суд оприлюднив рішення про закриття справи НАБУ щодо Мартиненка

Рішення є остаточним і оскарженню не підлягає.

Суд оприлюднив рішення про закриття справи НАБУ щодо Мартиненка
Николай Мартыненко
Фото: nfront.org.ua

16 січня Солом'янський районний суд Києва оголосив текст рішення, яким зобов'язав НАБУ впродовж 10 днів закрити так звану справу Миколи Мартиненка. Суд не має права сам закривати будь-яку справу, але зобов'язав зробити це НАБУ в єдиній можливій формі, яку визначає кримінально-процесуальне законодавство

Рішення суду є остаточним і оскарженню не підлягає. Про це пише "Еспресо" з посиланням на прес-службу екс-депутата Миколи Мартиненка, яка поширила виписку з рішення суду.

"Таким чином, суд підтвердив безпідставність звинувачень на адресу Миколи Мартиненка і ангажованість НАБУ, яке прагнуло за будь-яку ціну пропіаритися на так званій "справі Мартиненка". Хоча колишній депутат формально не був навіть підозрюваним, проте слідство більше року вели саме проти нього і не знайшли ніяких доказів його провини. Суд врахував практику Європейського суду з прав людини і вказав, зокрема, на "порушення права на справедливий розгляд справи в розумні терміни без необґрунтованих затримок" і закінчення "можливих граничних термінів досудового розслідування цього кримінального провадження", - вказано в повідомленні.

"Рішення суду є остаточним і оскарженню не підлягає. Будь-які заяви НАБУ, які ставлять це під сумнів, - спроба "зберегти обличчя". А за невиконання рішення суду настає юридична відповідальність", наголосила прес-служба М. Мартиненка.

Там також нагадали, що наприкінці 2015 року Микола Мартиненко добровільно склав повноваження народного депутата і відмовився від депутатського імунітету. "Він продемонстрував готовність до об'єктивної перевірки всіх замовлених звинувачень на його адресу, які за великі гроші вкидали і тиражувалися Лещенком та іншими".

"Микола Мартиненко сподівався на об'єктивну перевірку цих фейків правоохоронними органами, однак НАБУ проявило свою політичну заангажованість. Тут збіглися політичні, економічні та піар-інтереси екс-губернатора Саакашвілі, його соратника і першого заступника директора НАБУ Углави, депутата Лещенка і російського бізнесу, який він обслуговує", - вважає прес-служба екс-депутата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram