ГоловнаПолітика

Генштаб почав збори резервістів у Харківській області

У навчаннях задіють понад 1000 осіб, які відслужили за мобілізацією.

Генштаб почав збори резервістів у Харківській області
Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua/

На одному з полігонів в Харківській області почалися навчальні збори оперативного резерву. Протягом 30 діб резервісти повинні вдосконалити навички з тактичної, медичної, інженерної та вогневої підготовки, а також виконати програму професійної підготовки, бойового злагодження у складі рот, батальйонів і бригади протягом відповідних навчань і тренувань, повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ.

До зборів залучено понад 1000 резервістів оперативного резерву з усіх регіонів України.

Для прийому резервістів підготували польовий табір, розгорнули польові їдальні, лазні, заготовили запас вугілля, дров і паливних брикетів.

Після прибуття резервістів направлять у навчальні центри, де вони протягом 15 діб будуть удосконалювати свої навички в навчальних підрозділах. Після цього на одному з полігонів відбудуться тактичні навчання з бойовою стрільбою, які підіб'ють підсумок навчальних зборів.

Нагадаємо, зараз в Україні близько 85 тисяч резервістів. Це люди, які вже відслужили рік за мобілізацією, брали участь в АТО, і тепер їх запрошують на військові збори для підтримки рівня професійної підготовки та підвищення бойової виучки.

У вересні Генштаб залучив до зборів понад 8000 резервістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram