ГоловнаПолітика

Голова Обухівської РДА отримав чотири роки за земельний дерибан

Остринський і Белемець свою провину не визнали.

Голова Обухівської РДА отримав чотири роки за земельний дерибан
Фото: runews.su

Колишній голова Обухівської райдержадміністрації Віктор Остринський і його перший заступник Ігнат Белемець засуджені до чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права займати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій на два роки.

Такий вирок виніс Кагарлицький районний суд Київської області 4 січня, пише ТСН.

Суд визнав їх винними у зловживанні службовим становищем у 2008 році, коли чиновники сприяли незаконній передачі низки земельних ділянок площею 37 га приватним особам.

Йдеться про передачу у власність 19 фізичним особам двох островів на Дніпрі всупереч забороні законодавства.

Крім того, частина землі площею 10 га, передана в приватну власність, перебувала в довгостроковій оренді ТОВ "Центр правової підтримки підприємництва "Бізнес і Право". Ці ділянки є землями водного фонду та рекреаційного призначення, передача яких у власність заборонена взагалі.

Після вилучення земель фірма подала позов про стягнення матеріальної шкоди з РДА, районного управління Держгеокадастру і Держказначейства, який було задоволено, в його користь було стягнуто 1,36 млн грн з держбюджету.

До того ж Остринського визнали винним в незаконному виділенні 12 громадянам 1,44 га державної землі, яка перебувала в користуванні СТ "Барвінок" в с. Підгірці і с. Романків, а також у зміні призначення ділянок з земель промисловості в землі сільськогосподарського призначення та незаконної передачі у власність 290 громадянам 34,76 га на території Красненської сільської ради Обухівського району.

Остринський і Белемець свою провину не визнали.

Віктор Остринський очолював Обухівську РДА в 2005-2010 рр., а також був близьким сусідом екс-президента Віктора Ющенка. Слідчі підрахували, що своїми діями екс-голова Обухівської РДА завдав збитків державі в розмірі майже 440 тис. грн. Віктора Остринського було взято під варту 13 жовтня 2011 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram