ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив виконання Мінських домовленостей з Меркель і Олландом

Президенти трьох країн провели телефонну розмову.

Порошенко обговорив виконання Мінських домовленостей з Меркель і Олландом
Фото: EPA/UPG

Петро Порошенко провів телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом, під час якої сторони обговорили виконання Мінських домовленостей щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це повідомляється на сайті президента.

Співрозмовники наголосили на необхідності досягнення прогресу в реалізації блоку безпеки, що сприятиме подальшому просуванню на інших напрямках мирного врегулювання конфлікту. Порошенко також повідомив про "недопустиму ситуацію" зі звільнення заручників і українців, що незаконно утримуються в РФ.

Меркель і Олланд відзначили зусилля України щодо мирного врегулювання, зокрема - передачу бойовикам "ЛНР-ДНР" в односторонньому порядку 15 осіб і забезпечення подачі води в окремих районах Луганської області.

"Співрозмовники дійшли згоди щодо необхідності продовження роботи з підготовки дорожньої карти імплементації Мінських домовленостей", - йдеться в повідомленні.

Відзначається також, що Порошенко, Меркель і Олланд висловили впевненість в завершенні найближчим часом процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і запровадженні безвізового режиму для громадян України.

Нагадаємо, на першому в 2017 році засіданні Тристоронньої контактної групи Україна констатувала зрив перемир'я, оголошеного напередодні новорічних свят.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram