ГоловнаПолітика

Санкції повинні змусити Росію поважати міжнародне право, - Порошенко

Президент подякував США за продовження обмежень проти РФ.

Санкції повинні змусити Росію поважати міжнародне право, - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Санкції проти Росії повинні діяти доти, доки не буде відновлена територіальна цілісність України, включно з Кримом.

Про це заявив президент Петро Порошенко на зустрічі з віце-президентом США Джозефом Байденом, повідомляють на сайті президента.

Він також наголосив, що введення, а також продовження обмежувальних заходів, не є основною метою, а способом змусити агресора брати участь у переговорах і виконувати взяті на себе зобов'язання. "Санкції не є самоціллю, але є важливим інструментом тиску, впливу і мотивації для РФ бути за столом переговорів, імплементувати Мінські домовленості, припинити агресію і окупацію, забезпечити територіальну цілісність нашої держави в рамках міжнародного права", - сказав Порошенко.

За його словами, "нинішня агресивна Росія - це пріоритетна загроза і для США, і для України".

Байден, своєю чергою, зазначив, що США разом із партнерами по ЄС і "великою сімкою" стоять на позиціях, що санкції повинні залишатися чинними доти, доки Росія повністю не виконає свої зобов'язання в рамках Мінських домовленостей.

"Ніякі політичні домовленості неможливі, поки Росія продовжує насильство в Україні. Тільки після того як Росія і її маріонетки на сході України виконають свої зобов'язання і припинять бойові дії, після того як вони дозволять Донбасу повернутися до мирного і безпечного життя, Україна зможе виконати свої політичні зобов'язання", - сказав віце-президент США.

Він також додав, що санкції, пов'язані з анексією Криму, повинні залишатися чинними, поки Росія контролює півострів.

Нагадаємо, раніше президент США Барак Обама продовжив антиросійські санкції ще на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram