ГоловнаПолітика

Порошенко: сьогодні захист України - це захист цінностей вільного світу

"Усі, хто сповідує демократичні цінності, є ворогами Кремля".

Порошенко: сьогодні захист України - це захист цінностей вільного світу
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко і віце-президент США Джо Байден обговорили питання, що стосуються агресії Росії проти України.

Про це повідомляють на сайті президента.

"Україна усвідомлює, що ми не єдиний ворог Москви. Усі, хто сповідує демократичні цінності, є ворогами Кремля. І тому сьогодні захист України є захистом цінностей вільного світу", - сказав Порошенко.

"Цього року виповнюється три роки, як Росія розв'язала справжню війну проти нашої держави. Це війна, під час якої вбито 10 тис. українців - цивільних і військових. Війна ця триває і сьогодні. Тільки за останні три дні наших військових продовжували обстрілювати більш ніж 250 разів", - додав президент.

Він також підкреслив, що загрози залишаються і Росія прагне уникнути відповідальності.

"Щоб компенсувати військові невдачі, вона намагається дестабілізувати внутрішню ситуацію в Україні, спровокувати безлад. Вона прагне розколоти трансатлантичну і європейську єдність", - сказав Порошенко.

За його словами, для ефективного протистояння російській агресії Україна повинна продовжувати виконувати Мінські домовленості і успішно реалізовувати реформи всередині держави.

Нагадаємо, в понеділок Байден прибув в Україну з офіційним візитом. Він закликав владу продовжувати боротьбу з корупцією, співпрацювати з МВФ і проводити жорсткі реформи.

Віце-президент США також визнав, що Україна поки що не може виконати свої зобов'язання в політичній частині Мінських домовленостей, які передбачають вибори в окупованій частині Донбасу і надання їй особливого статусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram