ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко оголосив про подання позову проти Росії до суду ООН в Гаазі

"Три роки РФ грубо порушує міжнародне право, три роки здійснює незаконну анексію Криму".

Порошенко оголосив про подання позову проти Росії до суду ООН в Гаазі
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко доручив МЗС України передати в понеділок позов проти Росії до Міжнародного суду ООН в Гаазі, який стосується порушення Конвенції про протидію фінансуванню тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Про це президент оголосив на зустрічі з уповноваженим президента у справах кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим, заступником міністра закордонних справ Оленою Зеркаль, заступниками голови Адміністрації президента Костянтином Єлісєєвим та Олексієм Філатовим.

"Три роки Російська Федерація грубо порушує міжнародне право, три роки здійснює незаконну анексію Криму, незаконну окупацію сходу нашої країни на території Донецької та Луганської областей, реалізує політику знищення і дискримінації в Криму... Ті, хто залишився і в Криму, і на Донбасі, зазнають тортур і переслідувань. Забороняється діяльність Меджлісу кримськотатарського народу, і відбуваються інші злочини, які не можуть залишатися безкарними", - цитує Порошенка його прес-служба.

Позов стосується, зокрема, обстрілу Маріуполя в січні 2015 року, обстрілу автобуса на блокпосту біля Волновахи в січні 2015 року, обстрілу Краматорська в лютому 2015 року, збитого бойовиками літака рейсу МН17.

Нагадаємо, на початку 2017 року Міжнародний трибунал ООН із морського права почне розглядати позов України проти Російської Федерації за фактом порушення нею зобов'язань у рамках Конвенції ООН з морського права.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram