ГоловнаПолітика

Прокуратура закрила "квартирну" справу Каська

Слідчі не змогли довести провину колишнього заступника генпрокурора.

Прокуратура закрила "квартирну" справу Каська
Фото: nv.ua

Київська місцева прокуратура №6 закрила кримінальне провадження проти колишнього заступника генерального прокурора Віталія Каська, якого підозрювали в махінаціях зі службовим житлом.

Як повідомляють на сайті прокуратури Києва, слідчий відділ Печерського управління поліції Києва не зміг знайти достатньо доказів, щоб виграти справу в суді, а вже встановлені порушення виявилися занадто дрібними для притягнення Каська до кримінальної відповідальності.

Рішення про закриття кримінального провадження перевіряє прокуратура Києва.

Нагадаємо, 2003 року Касько отримав службову однокімнатну квартиру в Печерському районі, яку пізніше приватизувала його матір. У 2010 році Касько знову звернувся до генпрокурора з проханням про надання йому службової квартири. Він повідомив, що проживає з дідусем, матір'ю і сестрою. Родині Каська виділили трикімнатну квартиру в тому самому Печерському районі. Йдеться про квартиру на бульварі Дружби народів, 14-16, площею 155 кв. м. У грудні 2010 року Касько звільнився з прокуратури і працював адвокатом. За два місяці до звільнення трикімнатну квартиру, виділену сім'ї Каська, виключили з переліку службових. У березня 2014 року Касько приватизував її.

Наприкінці 2015 року за справу взялися правоохоронні органи, і Каськові було оголошено підозру за статтями "Шахрайство в особливо великих розмірах" і "Підробка документів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram