ГоловнаПолітика

Порошенко сподівається на співпрацю з адміністрацією Трампа

"Дуже сподіваємося на спадкоємність у нашій роботі з новою адміністрацією".

Порошенко сподівається на співпрацю з адміністрацією Трампа
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко висловив надію на те, що співпраця між Україною і США при президенті Дональдові Трампі буде такою ж плідною, як за Барака Обами.

Про це він сказав у Києві на спільному брифінгу з віце-президентом США Джо Байденом у понеділок.

"Дуже сподіваємося на спадкоємність у нашій роботі з новою адміністрацією Сполучених Штатів", - сказав президент України.

Порошенко вважає, що перші заяви нової адміністрації в США обнадіюють Україну.

"Вітаю перші обнадійливі сигнали, виголошені під час сенатських слухань кандидатів на посаду держсекретаря Тіллерсона і міністра оборони США Меттіса. Так, нинішня агресивна Росія - це загроза і для США, і для України. Так, Росія вторглася на територію України, окупувавши частину Донбасу і Крим. Крим - це Украна, і ми вдячні за те, що представники нової адміністрації чітко стоять на цій позиції. Так, санкції - не самоціль, а важливий механізм тиску, впливу і мотивації для РФ бути за столом переговорів і імплементувати Мінські угоди", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, минулого тижня американське видання Politico опублікувало статтю, де українську владу звинувачують у втручанні в вибори США. Нібито українські чиновники намагалися допомогти кандидатові від демократів Гілларі Клінтон і підірвати позиції Трампа, зокрема, поширюючи документи про причетність Пола Манафорта - головного помічника Трампа - до корупції.

Дональд Трамп стане 45-м президентом США вже через кілька днів, 20 січня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram