ГоловнаПолітика

Пінчук закликав до діалогу навколо головних проблем у країні

Сьогодні адекватність - це один із проявів патріотизму, вважає бізнесмен.

Пінчук закликав до діалогу навколо головних проблем у країні
Фото: censor.net.ua

Український бізнесмен і філантроп Віктор Пінчук заявив, що не боїться пропонувати ідеї, якщо вважає, що вони корисні для країни.

Про це Пінчук написав у своїй статті "Без назви", яку опублікувало видання "Українська правда", повідомляють "Українські новини".

Пінчук відзначив, що його нова стаття стала відповіддю на дискусію навколо його авторської колонки в американському виданні WallStreetJournal.

"Патріотизм - це готовність чесно висловлювати свої погляди. Відкрито говорити правду, нехай і непопулярну. Може навіть помиляючись, адже правда - не завжди істина. Але не боятися пропонувати ідеї, якщо вважаєш, що вони корисні для країни", - написав бізнесмен.

Віктор Пінчук вважає, що зараз важливо, щоб всі українці думали і пропонували, як просувати країну до миру без шкоди для національних інтересів, а також до успіху. Зокрема, в своїй статті бізнесмен висловив необхідність визнання міжнародної ситуації для України, що ускладнилася в зв'язку зі зміною еліт на Заході, а також закликав бути готовими до зміни міжнародної групи партнерів, які до цього моменту допомагали Україні.

Зокрема, Пінчук запропонував для обговорення ідею тимчасової відмови від членства в ЄС як від заявленої мети на найближче майбутнє, щоб не послаблювати позиції друзів України в Європейському Союзі і не створювати всередині ЄС чергову лінію розколу, але при цьому, при всебічній підтримці Заходу, продовжувати розвивати Україну згідно з європейськими стандартами.

"Я не чекав, що з моєю статтею всі будуть погоджуватися. Було важливо, щоб активні члени громадянського суспільства почали обговорювати те, про що вона. Чим масштабніший мозковий штурм, тим більший шанс на народження проривних ідей".

Віктор Пінчук оголосив також, що ініціює проведення в лютому цього року на Мюнхенській конференції з безпеки перший в її історії спеціальний український захід. «З участю світових топ-фахівців там будуть обговорюватися саме питання того, якими можуть бути міжнародні гарантії для нашої країни», - пояснив Пінчук.

Бізнесмен вважає, що відмова України на найближчу або середньострокову перспективу від прагнення в НАТО можлива тільки в обмін на гарантовану Заходом безпеку, а також значну військову, технічну і фінансову допомогу, що зміцнює нашу обороноздатність.

Пінчук заявив, що вважає важливим те, що в кінцевому підсумку про наш час напишуть через 20-30 років в українських підручниках новітньої історії.

"Абсолютно важливо, як буде виглядати наша країна в підручнику з географії, і що там буде написано про чисельність населення - зросла воно чи зменшилася. І якщо зменшилася - то з якої причини?", - сказав бізнесмен.

Пінчук відзначив, що мріє про вільну, європейську, мирну і успішну Україну, з Кримом і Донбасом в складі, як і більшість, що критикували його попередню статтю.

"Здійснити мрію без адекватності - не можна. І ще. У порівнянні з цією нашою спільною мрією відмінності в наших поглядах до зникнення малі. А зрадою буде - не мати абсолютним пріоритетом досягнення цієї мрії", - підсумував Пінчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram