ГоловнаПолітика

Луценко поїхав до Латвії по гроші українських екс-чиновників

Голова ГПУ зустрівся з генпрокурором Латвії та керівництвом антикорупційного бюро.

Луценко поїхав до Латвії по гроші українських екс-чиновників
Фото: Пресс-служба ГПУ

У п'ятницю, 13 січня, генеральний прокурор Юрій Луценко провів двосторонні робочі консультації з генпрокурором Латвії Еріком Калнмеєрсом і керівництвом Бюро з запобігання та боротьби з корупцією (KNAB).

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

Відзначають, що сторони обговорювали співпрацю в актуальних кримінальних процесах, а також нинішню проблематику виконання запитів про міжнародну правову допомогу.

Було, зокрема, досягнуто домовленостей про сприяння латвійських колег у розслідуванні кримінальних справ стосовно українських екс-чиновників і повернення незаконно придбаних ними активів.

"Однією з основних завдань органів прокуратури України є налагодження механізмів співпраці з компетентними органами ключових юрисдикцій і вироблення ефективної стратегії повернення коштів, які злочинним шляхом були виведені з нашої країни", - наголосив Луценко.

"Українсько-латвійські консультації відбулися в дусі взаєморозуміння, мали конструктивний характер і сприяли розвитку міждержавних відносин у правовій сфері", - додав генпрокурор.

Нагадаємо, Латвія стягнула у свій держбюджет 50 млн євро, які належали колишнім українським чиновникам і були арештовані в рамках боротьби з відмиванням брудних грошей. Як пояснив генеральний прокурор країни, Україна не надала інформації про те, що ці гроші були вкрадені в держави і їх необхідно повернути.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram