ГоловнаПолітика

Поліція завершила службове розслідування перестрілки в Княжичах

Винуватих обіцяють покарати не пізніше понеділка.

Поліція завершила службове розслідування перестрілки в Княжичах
Фото: facebook.com/anton.gerashchenko.7

Національна поліція завершила службове розслідування і готова притягнути до дисциплінарної відповідальності поліцейських, винуватих у перестрілці в Княжичах Київської області.

Про це на брифінгу сказав начальник Головного слідчого управління Олександр Вакуленко.

У п'ятницю, 13 січня, або в понеділок, 16 січня, керівництво Нацполіції вживе заходів дисциплінарного впливу стосовно винуватих співробітників поліції.

Нагадаємо, вранці 4 грудня 2016 року в селі Княжичі київський карний розшук за підтримки спецназу КОРД проводив операцію з затримання грабіжників. На місце подій прибув підрозділ Броварського відділення поліції охорони, яке зреагувало на сигналізацію, що спрацювала в одному з сусідніх будинків. Поліцейські ДСО з якоїсь причини затримали двох співробітників Управління оперативної служби ГУ Національної поліції в Києві, які брали участь у спецоперації. Після цього між ДСО і групою захоплення почалася перестрілка, жертвами якої стали п'ятеро поліцейських.

Генеральний прокурор Юрій Луценко 6 грудня повідомив, що слідчі Генпрокуратури вбачають у діях тих, хто координував операцію в Княжичах, ознаки недбалості, яка призвела до особливо тяжких наслідків. За словами Луценка, команда направити КОРД була неправильною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram